Οδηγός Παραλίας: Πως θα προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από την υπεριώδη ακτινοβολία;

person Posted By: YANNI VENETI list In: Συμβουλές για τα Μαλλιά On: comment Comment: 0 favorite Hit: 500

Εμπιστευτείτε τη χρήση του αντηλιακού και υποδεχτείτε το Σεπτέμβρη χωρίς φθορές. Η εξόρμηση στη θάλασσα, για να απολαύσουμε τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο, συνεπάγεται ένα πράγμα: την αντηλιακή προστασία. Έχουμε μάθει να προμηθευόμαστε πάντοτε το αντηλιακό για το σώμα & το πρόσωπο μας, με το επιθυμητό SPF.  

Τι συμβαίνει, όμως, με τα μαλλιά; 

Έρευνες δείχνουν ότι πολλοί/ές δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη πως η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις, βλάπτοντας τόσο την τρίχα, όσο και το χρώμα των μαλλιών. 

Παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται από τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας, όπως στην επιδερμίδα, είναι καλό να δείχνουμε την απαραίτητη φροντίδα, εάν επιθυμούμε να διατηρούμε τα μαλλιά υγιή και ζωντανά όλο το χρόνο. 

Έτσι, λοιπόν, εκτός από τα καπέλα ή τα μαντήλια, που συνιστάται να φοράμε ανελλιπώς στην παραλία, μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία των μαλλιών με τα ειδικά hair sprays ή hair oils, που περιέχουν φίλτρα UV για την προστασία της τρίχας από τον ήλιο ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη.Τι συμβαίνει όταν εκτίθενται τα μαλλιά στον ήλιο; 

Αφυδάτωση: 

Ο ήλιος μπορεί να απομακρύνει τη φυσική υγρασία από την τρίχα, οδηγώντας σε αφυδάτωση. Το αποτέλεσμα; Ξηρές, ταλαιπωρημένες άκρες και θαμπά μαλλιά. 

Σπάσιμο: 

Η διαρκής έκθεση στις ακτίνες UVB προκαλεί απώλεια πρωτεϊνών από την τρίχα. Επομένως, τα μαλλιά γίνονται αδύναμα, μειώνεται η ανθεκτικότητά τους και είναι περισσότερο ευάλωτα στην ψαλίδα. 

Ξεθώριασμα του χρώματος: 

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται τακτική φροντίδα, καθώς οι ακτίνες UVB αλλοιώνουν το χρώμα, απομακρύνοντας τη λάμψη τους. Ειδικότερα, για τα ξανθά μαλλιά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνετε μέτρα προστασίας. Ενώ η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στο να ανοίξετε το χρώμα τους, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην υπερβείτε τα όρια και να προκαλέσετε ανεπιθύμητες αλλοιώσεις. Ο ρόλος των αντηλιακών προϊόντων για τα μαλλιά:

Οι φόρμουλες αυτών περιέχουν συνήθως, αντιοξειδωτικά συστατικά και φίλτρα UV που απορροφούν τις ηλιακές ακτίνες και τις απομακρύνουν από την τρίχα. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στη συνολική προστασία των μαλλιών από την οξειδωτική ζημία και τα διατηρούν υγιή και λαμπερά. 

Επιπλέον, πολλά είδη hair sun protection περιέχουν ενυδατικά στοιχεία που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας των μαλλιών.  Αυτά θρέφουν την τρίχα, προστατεύοντας την από την αφυδάτωση και την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία.Εσείς γνωρίζετε πως εφαρμόζεται ένα αντηλιακό μαλλιών; 

1. Πριν από την εφαρμογή του προϊόντος, λουστείτε καλά. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα ή βρωμιά από τα μαλλιά.

Σε περίπτωση που βρίσκεστε ήδη στην παραλία, πριν μπείτε στη θάλασσα, βρέξτε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό για να αποφύγετε την άμεση επίδραση του χλωρίου και του αλατιού στα μαλλιά. 

2. Στεγνώστε τα απαλά με μια πετσέτα, ώστε να μην είναι εξαιρετικά βρεγμένα, αλλά να παραμένουν ελαφρώς υγρά.

3. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι του αντηλιακού για να αναμειχθούν τα συστατικά.

4. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σας και απλώστε το στις παλάμες σας ή εάν το προϊόν είναι σε μορφή spray, ψεκάστε από απόσταση περίπου 25 cm. 

5. Ξεκινήστε να το εφαρμόζετε κατά μήκος των μαλλιών, από τη ρίζα έως τις άκρες. Επικεντρωθείτε στις περιοχές που είναι πιο ευάλωτες στην ηλιακή ακτινοβολία. 

6. Χτενίστε τα με απαλές κινήσεις, για να διασπάσετε το προϊόν ομοιόμορφα.

7. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και χρησιμοποιήστε ένα καπέλο για πρόσθετη προστασία κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο.Extra tips: 

Εάν έχετε μακριά μαλλιά, πιάστε τα κοτσίδα και μετά προχωρήστε στη χρήση του. 

Μετά το κολύμπι, ξεπλύνετε τα μαλλιά με γλυκό νερό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Τι πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά ενός αντηλιακού μαλλιών; 

Προστασία SPF: Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη 30 ή ακόμα υψηλότερο για αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Φίλτρα: Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν περιέχει φίλτρα UVA και UVB, καθώς αυτά τα δύο είδη μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά σας.

Προστασία από τη θερμότητα: Επιλέξτε ένα Θερμοπροστατευτικό προϊόν, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling όπως ισιωτική ή πιστολάκι.

Ενυδατικά συστατικά: Ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν: γλυκερίνη, πανθενόλη ή φυσικά έλαια, που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών.Σημείωση: Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή που παρέχονται στη συσκευασία του αντηλιακού προϊόντος για τη σωστή εφαρμογή και συχνότητα χρήσης.Ανακαλύψτε μεγάλη ποικιλία “hair sun care” στο eshop μας κάνοντας κλικ εδώ και απολαύστε τον ήλιο άφοβα!Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password
Συγκατάθεση για cookie