Έχουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών ημερομηνία λήξης?

person Posted By: YANNI VENETI list In: Τάσεις Μαλλιών (Hai trends) On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1467

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ημερομηνία λήξης (και αν υπάρχει) για προϊόντα περιποίησης μαλλιών και ομορφιάς που χρησιμοποιείς....Υπάρχει ημερομηνία λήξης στο σαμπουάν;Η σύντομη απάντηση είναι εμμέσως, ΝΑΙ.

Αν και οι κατασκευαστές προϊόντων προσωπικής περιποίησης, όπως προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος ή προϊόντων περιποίησης μαλλιών, δεν απαιτείται από το νόμο να επισημαίνουν ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης, παρόλα αυτά σε όλα αυτά τα προϊόντα υπάρχει μία επισήμανση ασφαλούς χρήσης του προϊόντος "μετά το άνοιγμα", η οποία γενικά αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μπορείτε να περιμένετε ένα προϊόν να λειτουργεί όπως θα έπρεπε ή να είναι ασφαλές για χρήση, σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA - Food and Drug Administration).

Για να εντοπίσετε μια περίοδο μετά το άνοιγμα της ετικέτας στο σαμπουάν σας, κοιτάξτε το πίσω μέρος του μπουκαλιού, προς το κάτω μέρος.Θα δείτε δύο διαφορετικά σήματα.Το πρώτο σήμα απεικονίζει ένα ανοιχτό βάζο και ονομάζεται PAO (Period After Opening).

Το Μ σημαίνει Months (Μήνες) και αντιστοιχεί σε πόσους μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προϊόν.PAO (Period After Opening).Τα εικονίδια αυτά υποδεικνύουν ότι μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου — αντιστοίχως εντός 6 μηνών, 12 μηνών, 24 μηνών.Ένα παράδειγμα από πραγματική συσκευασία σαμπουάν.PAO (Period After Opening)Το δεύτερο σήμα απεικονίζει μια μικρή κλεψύδρα ονομάζεται BBE (Best Before End of).

Ακολουθεί μια ημερομηνία και σημαίνει ότι το προϊόν αυτό λήγει μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας.BBE (Best Before End of).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.Όταν αγοράζετε ένα σαμπουάν είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι τα βιολογικά προϊόντα και τα προϊόντα που δεν περιέχουν θειικά άλατα μπορεί να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

«Αυτό οφείλεται στην έλλειψη συντηρητικών και στην προσθήκη περισσότερων συστατικών που βασίζονται στην υγεία».Για να συνοψίσουμε..Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως πχ σαμπουάν (κ.α.) δεν απαιτείται να έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά τα περισσότερα από αυτά συνοδεύονται είτε από μία επισήμανση ενεργής διάρκειας ζωής  με μία ημερομηνία λήξης ή με την επισήμανση μία ασφαλούς "περιόδου χρήσης μετά το άνοιγμα".


Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε μια αντίστοιχη ετικέτα στο προϊόν που έχετε αγοράσει, να έχετε υπόψη σας:

     Μήπως υπάρχει κάποια περίεργη μυρωδιά

      ή τυχόν αλλαγές στην υφή ή στο χρώμα του προϊόντοςΌλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα νέο προϊόν περιποίησης!Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password