Γνωρίζεις ποιος είναι ο ΣΩΣΤΟΣ τρόπος για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου ?

person Posted By: Yannis Venetis list In: Συμβουλές για τα Μαλλιά On: comment Comment: 0 favorite Hit: 598

Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως το σωστό στέγνωμα των μαλλιών βοηθάει στην υγιή όψη της τρίχας αλλά και στο σωστό styling.


Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια διαδικασία που άλλες γυναίκες αγαπούν και άλλες βαριούνται...


Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα μετά το στέγνωμα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σε διαφημίσεις και ταινίες και τα μαλλιά είναι θαμπά και κάπως φριζαρισμένα...


Σημαντικό είναι και το σωστό λούσιμο και ξέβγαλμα των μαλλιών.Η πετσέτα


Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά με το πιστολάκι, φροντίστε να τα σκουπίσετε ταμποναριστά απαλά και εξονυχιστικά με την πετσέτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην τα τρίψετε καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσετε την τρίχα σας.

Το τρίψιμο μπορεί να σπάσει τα αποδυναμωμένα μαλλιά.

Στέγνωμα με πετσέτα

Το Χτένισμα


Αν θέλετε να ξεχωρίσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια και προχωρήστε αργά για να περιορίσετε τη «ζημιά».

Αποφύγετε τη χρήση βούρτσας στα μαλλιά σας, όταν είναι βρεγμένα.

χτένισμα μαλλιών

Προϊόντα


Το σωστό στέγνωμα έχει ένα και μοναδικό μυστικό: τα σωστά προϊόντα styling! Σημαντικό είναι είναι να μην τοποθετείτε το προϊόν συνολικά στα μαλλιά αλλά σε κάθε τούφα χωριστά έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχει πάει παντού.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα styling για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Για παράδειγμα η επιλογή κάποιου ελαίου ή ορού μαλλιών (serum) που θρέφει την τρίχα και παράλληλα βοηθάει στο ξεμπέρδεμα είτε ένα conditioner χωρίς ξέβγαλμα, αποτελούν μία ιδανική λύση.Αργά, αργά...


Αφού ταμπονάρετε με την πετσέτα και χτενίσετε τα μαλλιά σας, πιάστε το πιστολάκι. Ανοίξτε το και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και ταχύτητας.

Σε ιδανική περίπτωση κρατήστε το πιστολάκι 15 εκατοστά μακριά από το κεφάλι και στεγνώστε με συνεχή κίνηση. Μόλις τα μαλλιά σας είναι στεγνά περίπου στο 90%, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία.

TIP :  Προτιμήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο, καθώς έτσι, η ένταση και η φορά του αέρα θα περιοριστεί και θα αποφευχθούν έντονοι κόμποι και φριζάρισμα στα μαλλιά σας.στέγνωμα μαλλιών με πιστολάκι

Η ώρα των εργαλείων

Αν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με ισιωτικό εργαλείο ή να τα κάνετε μπούκλες, κάντε το μόνο εάν είναι απολύτως στεγνά.

Η εφαρμογή των εργαλείων σε βρεγμένα μαλλιά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Καθώς θερμαίνεται το νερό μετατρέπεται σε αέριο, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται στον φλοιό της τρίχας και έτσι να αποδυναμώνεται η αντοχή και η ελαστικότητα της τρίχας.

Η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων κατά το ίσιωμα με πιστολάκι ή ισιωτικό εργαλείο είτε για να κάνετε μπούκλες είναι απαραίτητη για την προφύλαξη της τρίχας και της υγείας και ελαστικότητας των μαλλιών.


Τελευταίο Βήμα


Πείτε ναι στον κρύο αέρα: Χρησιμοποιείστε ως τελευταίο βήμα κρύο αέρα για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα και να στρώσετε και τα πιο «απείθαρχα» τσουλούφια.

Φυσικά μην ξεχνάτε τη λακ που θα «φυλακίσει» το αποτέλεσμα και θα προσδώσει διάρκεια!


Μία τελευταία πινελιά το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και νιώστε όμορφες και ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password